ImgWonders
  1. Homepage
  2. @spruteanucom
Sergiu Pruteanu (@spruteanucom) Instagram Profile Photo

spruteanucom

Sergiu Pruteanu

IT, tech support, privacy & online security

https://spruteanu.com/

Sergiu Pruteanu (@spruteanucom) Instagram photos and videos

List of Instagram medias taken by Sergiu Pruteanu (@spruteanucom)

Chisinau, Moldova

Când ai nevoie de ajutor la distanță în utilizarea unui program pe calculator, să ajuți tu pe cineva sau pur și simplu să accesezi alt calculator, TeamViewer e probabil solția nr 1! Iată un mic ghid pentru instalarea și utilizarea acestuia - link în bio. . .

Chisinau, Moldova

•Atacurile cibernetice devin o problemă majoră pentru companii. În 2018 pierderele au fost în medie de 💰500,000$/companie. •Cea mai mare provocare pentru securitatea IT o constituie angajaţii🤷‍♂️ şi comportamentul acestora(clic-uri pe linkuri rău intenţionate din email-uri📩 sau pe site-uri web🖥). •Singura modalitate de a înţelege nevoile de securitate din cadrul companiilor este colaborarea între departamentele de IT, Networking, Securitate ş.a. (mai multe detalii în noul articol pe blog. link în bio) . .

Chisinau, Moldova

În procesul de raportare al Twitter-ului au apărut opţiuni noi, şi anume, "include date personale" - ar fi un număr de telefon, adresă de email sau adresa fizică, date despre conturi bancare, ș.a. . . .

Chisinau, Moldova

Ransomware, botnets sau scam – doar câteva dintre ameninţările asupra datelor personale, dar care au bătut recordurile în 2018. Peste 75% din e-mail-urile de phishing includeau şi un link spre site-uri de phishing, altele incluzând ataşamente sau link-uri spre ataşamente. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă de datele personale! . .

Chișinău

Cât de des verifici setările de confidențialitate pe site-urile care le folosești practic zilnic? Acestea deseori se schimbă! De exemplu Google. Pune "pe pauză" înregistrarea activităților tale și ai grijă de datele tale personale! 🕵️‍♂️ . . .

Chiar dacă nu vă recomand Chrome, știu că majoritatea îl folosesc, așa că, aveți grijă de parolele voastre😊 găsiți linkul către articol în bio http://bit.ly/2RER6qE . .

Laptopul, telefonul sau poate ții un server? Toate au nevoie de update-uri nu doar pentru opțiuni noi, dar mai ales pentru a le menține securizate!

pentru că întotdeauna e mai ușor să previi decât să rezolvi😉 . . .

Siguranța nu e numaidecât complicată ;) ProtonMail e serviciul mail pe care vi-l recomand din punct de vedere al securității datelor http://bit.ly/2EEZi8e

De sărbători, asigurați-vă că nu uitați nimic http://bit.ly/2C9J4RS (link în bio)

Încă folosești Google pentru căutări online? ! DuckDuckGo este motorul de căutare ce nu înregistrează nimic despre căutările care le faci și nu vei vedea peste tot reclame cu ceea ce ai căutat anterior www.duckduckgo.com ;) . . . #

ce parole folosești și cât de sigure sunt acestea? vă recomand să folosiți parole unice, de minim 8 caractere ce includ litere mari/mici/cifre/simboluri aveți grijă de siguranța voastră online :)

Cele mai slabe parole posibil! Aveți grijă de securitatea voastră online și setați parole complexe! + e recomandat un password manager

cine-i pe android - go on o metodă bună de a contribui și a primi ceva în schimb ;)

Primești un mail expediat de apple, microsoft, paypal, ș.a, în care ți se cere să te loghezi pentru careva detalii. Probabil una din cele mai des folosite metode de a fura datele cuiva. Mereu verificați adresa de la care a fost expediat mailul!

DuckDuckGo păstrează căutările private independent de modul în care navigați, fie el incognito sau normal. De cealaltă parte, Google urmărește totul cu atenție. make www.duckduckgo.com your defult ;)

topul aplicațiilor de "notițe" la moment. au ajuns atât de complexe că poți duce contabilitatea în ele))

English Turkish